Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

biotechnológiai üzletág hírei

Ezen az oldalon olvashatja az Enviroinvest Környezetvédelmi és Biotechnológiai Zrt. biotechnológiai üzletágának híreit, eredményeit.

 

 

A készülő nanofágterápiás központ alapkőletétele - Sajtóközlemény

A készülő nanofágterápiás központ alapkőletétele megtörtént 2011.07.25-én. Az Enviroinvest Zrt ebből az alkalomból sajtóközleményt adott ki.

 

Alapkőletételről - Sajtóvisszhang

A készülő nanofágterápiás központ alapkőletételéről készített a Pécs TV összefoglalót.

 

Új fágterápiás kutatóintézet létesül Pécsett

Az Enviroinvest Zrt. fágterápiás kutatóközpontot és szolgáltatólaboratóriumot létesít Pécsett. A Világgazdaság oldalán megjelent cikk.

 

Végéhez közelednek a nanofágterápiás központ építési munkálatai

A nanofágterápiás kutatóintézet építése várhatóan határidő előtt, még 2012 február végén befejeződhet.

 

Elkészült a nanofágterápiás labor, átadása hamarosan

A világon elsőként létesült nanofágterápiás kutatóközpont kivitelezési munkái befejeződtek. Az intézmény ünnepélyes átadása 2012. május 15. 10:30-kor kezdődik Pécsett.

 

Vírusokkal a baktériumok ellen

Alig több mint egy évvel az alapkőletétel után megépült és már dolgozik az Enviroinvest Zrt. biotechnológiai kutatóközpontja. A komplex laboratórium és tevékenységi kör a világon egyedülálló. A Dunántúli Napló cikke az Enviroinvest Zrt. biotechnológiai kutatóközpontjáról megtekinthető.

 

Uniós támogatásból egyedülálló biotechnológiai kutatóközpontot avattak Pécsett - Sajtóközlemény

Az Enviroinvest Zrt. 260 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A 434 millió forint összköltségű projekt keretein belül a világon elsőként épült fel a nanotechnológiát és a fágterápiát ötvöző ún. nanofágterápiás központ. A beruházás eredményeképpen 10 új munkahely is létesül.

 

Az Enviroinvest Zrt. innovációs díjat kapott.

Az Enviroinvest Zrt kapta a 2011. évi Dél-Dunántúli Regionális Innovációs különdíjat Agrár- és Élelmiszeripari Vállalkozás kategóriában. Köszönhetően a tűzelhalás-ellenes fágterápiás készítményünknek, cégünket érte az a megtiszteltetés, hogy Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség által kiírt pályázaton a zsüri a fenti díjat ítélte részünkre.

 

Tűzelhalásos esetek Debrecen-Pallagon: A fágterápiás szer bizonyított!

Az Enviroinvest Zrt. vizsgálatokat végzett a tűzelhalás elleni fágterápiás szer hatásosságának ellenőrzésére. A 2010. júniusában, 5 héttel az utolsó kezelést követően végzett ellenőrzés jó eredményekkel zárult.

 

120 napos engedélyt kapott az ERWIPHAGE

Az almafélék tűzelhalása ellen fejlesztett fágterápiás készítmény 120 napos alkalmazási engedélyt kapott, így idén már elérhetővé válik a gazdák számára. Az engedély száma: 04.2/1369-2/2012. Az ERWIPHAGE-ot az Enviroinvest Zrt forgalmazza.

 

ERWIPHAGE növényvédőszer forgalmazásának megkezdése

Az ENVIROINVEST Zrt. 2012. április 2-ai hatállyal megkezdte az ERWIPHAGE növényvédőszer forgalmazását.

 

Világelső fejlesztés a tűzelhalás elleni küzdelemhez

Az AgrárUnióban is lehet olvasni az Erwiphage-ról. A szakmai lap e száma tartalmazza Dr. Kiss László, a Hajdú-Bihar Megyei Növényorvosi Kamara elnökének kiváló cikkét az almafélék tűzelhalásos betegségének kezelési lehetőségeiről.

 

Sikeres eszközbeszerzési pályázat

Eszközbeszerzési támogatást nyert az Enviroinvest Zrt. a  GOP-2.1.1-11/A jelű pályázati rendszerben.

 

Megjelent cikkünk a Journal of Virologyban

Az egyik tűzelhalás-ellenes bakteriofágunk genomi szekvenciáját publikáltuk.

 

Az Erwiphage új oldalt kapott

Az Enviroinvest Környezetvédelmi és Biotechnológia Zrt. által kifejlesztett ERWIPHAGE fantázianevű, tűzelhalás ellenes készítmény honlapja elkészült, ahol hasznos információk vannak a termékkel kapcsolatban.

 

 

Vissza a biotechnológiai hírekre