Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

FÁGTERÁPIA AZ ÉLELMISZERBIZTONSÁG SZOLGÁLATÁBAN – HÚSIPARI KÉSZÍTMÉNYEK

Élelmiszer biztonság

 

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az élelmiszerbiztonság. Az élelmiszeripari tömegtermelés térnyerésével egyre többet hallani tömeges fertőzésekről: a Salmonella, Campylobacter vagy Listeria baktériumok súlyos fertőzéseket okozhatnak, melyek Listeria monocytogenes esetében akár 30 %-os mortalitási rátával is járhatnak. A Listeria baktériumok pedig akár még a hűtőszekrényben is képesek szaporodni. Lényeges szempont, hogy úgy csökkentsük a húsokban a kórokozó baktériumok számát, hogy amellett, hogy a fogyasztók egészsége semmilyen mértékben ne károsodjon, az élelmiszerek élvezeti értéke (színe, szaga, íze, állaga stb.) ne változzon.

A jelenleg fejlesztés alatt lévő fágtartalmú készítményeink maradéktalanul megfelelnek a fenti kritériumoknak: hatékonyan csökkentik a kórokozó baktériumok élősejtszámát, miközben azokon kívűl semmilyen hatást nem gyakorolnak a fogyasztóra és az élelmiszerekre.

De mikor lesznek kaphatóak ezek a készítmények? Hamarosan. A készítmények már készen várják a felhasználókat, azonban szükséges még a gyártástechnológiájukat fejleszteni, ugyanis nagy mennyiségben jelenleg még csillagászati áron tudjuk előállítani azokat. A gyártástechnológia fejlesztésének célja éppen az, hogy nagy mennyiségű és jó minőségű készítményt tudjunk biztonságos módon és megfizethető áron előállítani.

A jövőre szerződünk! Húsipari készítményeink kizárólag a megcélzott baktériumfajokra hatnak és csak 100 %-ban fogyasztható és lebomló komponenseket tartalmaznak, így környezeti hatásuk minimális.

 

Vissza a Tevékenységekhez