Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Kiemelt támogatást nyújt hét feltörekvő iparágnak Kína

2012.05.31.A lassuló gazdasági növekedés ellen küzdő kínai vezetés hét stratégiai fontosságú, feltörekvő iparág támogatásáról szóló tervet fogadott el.

A hét iparág között a környezetvédelem és energiatakarékosság, az újgenerációs információtechnológia, biotechnológia, a high-tech felszerelésgyártás, az új energia, az új anyagok és az energiabarát járművek szerepelnek - áll a vezetés közleményében.

A feltörekvő szektorok számára a kínai kormány 20 fő projektet is indít, melyek pontos támogatási formáját később hozzák nyilvánosságra. A kiemelt iparágak fejlesztése a stabil gazdasági növekedést segíti, ami a gazdaság lassulásának idején kiemelt fontosságú - írja a közlemény. A tervek megvalósulásához támogató politikákra, ösztönző versenyre és hatékony erőforrás-allokációra van szükség - áll a dokumentumban.

A kínai vezetés az elmúlt időszakban az eddig monopolizált iparágak - vasút, banki szektor - fokozatos megnyitásával, a jelentősebb beruházási projektek elfogadásának felgyorsításával, a magántőke rendszerbe kapcsolásának ígéretével próbált lendíteni a gazdaságon. A Hszinhua hírügynökség értesülései szerint a 2008-as 4 ezer milliárd jüanes (152 milliárd forint) gazdaságösztönző csomaghoz hasonló nagyságú élénkítés ugyanakkor nem várható. A Credit Suisse nemzetközi pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat eheti becslése szerint a kínai ösztönzők összértéke kétmilliárd jüant (76 milliárd forint) tehet ki, mely elég lesz arra, hogy a növekedés lassulását és a beruházások visszaesését megállítsa, a korábbihoz hasonló erőteljes talpraállást viszont nem biztosít.

forrás: MTI

« vissza a biotechnológia híreire