Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

BioForum 2013: lengyel-magyar biotechnológiai együttműködés

2013.05.13.Biotechnológiai együttműködési megállapodást ír alá május 22-én a BioForum 2013 szakmai találkozón a PBA Lengyel Biotechnológiai Szövetség és a HBA Magyar Biotechnológiai Szövetség - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a BioForum 2013 szervezője, a lengyel Bio-Tech Consulting vállalat.

A lengyel biotechnológiai szektor vállalatait képviselő PBA (Polish Biotech Association) és magyarországi megfelelője a HBA (Hungarian Biotechnology Association) a kelet- és közép-európai biotechnológiai és élettudományi szektor tevékenységének koordinálása és a régió egésze versenyképességének növelése céljából köt együttműködési megállapodást.

A biotechnológia egyike a világ leggyorsabban fejlődő gazdasági szektorainak évetne tartósan kétszámjegyű százalékos növekedési ütemmel. A lengyel-magyar biotechnológiai együttműködési törekvés célja a régió biotechnológiai eredményeinek versenyeztetése a világpiacon.

A két ország biotechnológiai együttműködéséről szóló megállapodást Grażyna Henclewska lengyel gazdasági minisztériumi államtitkár és Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára jelenlétében Duda Ernő, a HBA elnöke és Tadeusz Pietrucha, a PBA elnöke írja alá a BioForum 2013 megnyitó rendezvényén május 22-én Budapesten.

Az idei BioForum 2013 szakmai találkozón a régió biotechnológiai vállalatai már sorban a 12. éve folytathatnak eszmecserét egymással a régió biotechnológiai kutatás-fejlesztési, szolgáltatási és együttműködési trendjeiről, valamint találkozhatnak potenciális befektetőkkel és kutatóintézetek tudósaival.

forrás: MTI

« vissza a biotechnológia híreire