Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Ipari biotechnológiai fejlesztésre 7 év alatt 3,8 milliárd euró jut a BRIDGE keretében

2013.07.05.A 2014-től induló BRIDGE kezdeményezés keretében 7 év alatt 3,8 milliárd eurót fordítanak ipari biotechnológia alapú fejlesztésekre az Európai Unióban, a pályázatok magyar vállalkozások, egyetemek és kutatóintézetek számára is elérhetők lesznek - közölte a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) pénteken az MTI-vel.

A BRIDGE (Biobased and Renewables Industries for Development and Growth in Europe) kezdeményezéshez 1 milliárd eurót a Horizon 2020 uniós keretprogram keretében az Európai Bizottság, 2,8 milliárd eurót pedig a biotechnológiai nagyvállalatokból álló konzorcium biztosít.

A közlemény szerint a NIH információs napot tartott július 4-én a BRIDGE biotechnológiai köz- és a magánszféra közötti partnerség kezdeményezésről. Az eseményen Korányi László, a NIH megbízott elnöke hangsúlyozta, hogy a kezdeményezésben való részvétel lehetőséget ad a fejlődésre, a hazai megújuló biotechnológia ágazat világszínvonalúvá tételére. A Nemzeti Innovációs Hivatal pedig minden olyan kezdeményezést támogat, mely a hazai, ipari biotechnológiában érintett vállalatok érdekét szolgálja.

Barend Verachtert, az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóságának biotechnológiai területért felelős képviselője az információs napon ismertette, hogy a BRIDGE első pályázati felhívásai várhatóan 2014 első felében jelennek majd meg, és ezek az érdekelt magyar vállalkozások, egyetemek és kutatóintézetek számára is elérhetők lesznek. A kutatási témakörök szerepel majd a fenntartható biomassza-ellátás biztosítása és új ellátási láncok kiépítése, a biofinomítói feldolgozás hatékonyságának optimalizálása, új piacok kialakítása a biotech alapú termékek értékesítéséhez, továbbá a szabályozási keretek optimalizálása.

Forrás: MTI

« vissza a biotechnológia híreire