Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Hírek

Az Enviroinvest Zrt. és a biotechnológia (különösen fágterápia és nanofágterápia) legfrissebb híreit ezen az oldalon olvashatja.

 

Korábbi környezetvédelmi híreinket gyorsabban megtalálhatja az éves bontásnak köszönhetően: 2011 hírei, 2012 hírei, 2013 hírei, 2014 hírei, 2015 hírei, 2016 hírei. Külön oldalon is olvashatja az Enviroinvest  Zrt. biotechnológiai üzletágának híreit, eredményeit.

 

 

2019-ben is rendelhető ERWIPHAGE PLUS növényvédő készítményünk

2019.03.08.

Az almafélék tűzelhalása ellen fejlesztett fágterápiás készítmény 120 napos alkalmazási engedélyt kapott, így idén is elérhetővé válik a gazdák számára. Az engedély száma: 6300/613-3/2019. Az ERWIPHAGE PLUS növényvédőszert kizárólag az Enviroinvest Zrt forgalmazza, a termékről részletes tájékoztatás kérhető, valamint rendelhető a dr.nagy.ildiko.katalin@enviroinvest.hu email-címen, valamint a 0630/9070660 telefonszámon.

tovább a biotechnológiai hírre »

Rovarirtó szer okozhatja az európai madárpusztulást

2014.07.10.

Az imidacloprid nevű növényvédő szer okozza a közelmúlt jelentős madárpusztulását Európában holland kutatók szerint.

tovább a biotechnológiai hírre »

Zárlati intézkedések Zala megye szőlőültetvényein

2014.05.23.

Zárlati intézkedéseket tesz és károsító-felderítési feladatokat végez a zalai szőlőültetvényeken a Zala Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága a szőlő legpusztítóbb betegsége, az aranyszínű sárgaság fitoplazma elterjedésének megakadályozására - közölte az igazgatóság vezetője az MTI-vel.

tovább a biotechnológiai hírre »

VM: a kormány mindent megtesz a 1507-es génmódosított kukorica termesztése ellen

2014.02.17.

A kormány ezúttal is minden szükséges intézkedést meg fog tenni annak érdekében, hogy senki ne termessze a Pioneer 1507 nevű génmódosított (GMO) kukoricát Magyarországon - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI megkeresésére.

tovább a biotechnológiai hírre »

Egy baktérium toxinja összefügghet a szklerózis multiplex kialakulásával

2014.01.29.

Egy ételmérgezést okozó baktérium toxinja összefügghet a szklerózis multiplex (MS) kialakulásával - derült ki egy új amerikai kutatásból.

tovább a biotechnológiai hírre »

Enyhe tél: Az időjárás kedvez a kártevőknek, figyelni kell a növényvédelemre

2014.01.20.

A mostani enyhe időjárás kedvez a kártevőknek, amelyeket a téli fagyok szoktak gyéríteni, ezért a növényvédelmi munkákra fokozottan figyelniük kell a gazdáknak - mondta a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara elnöke az MTI-nek hétfőn.

tovább a biotechnológiai hírre »

Nanotechnológiával védekeznek a kórokozók ellen a szegedi villamosokon és trolikon

2014.01.16.

Nanoezüstöt tartalmazó oldattal vonják be a szegedi villamosok és trolik belsejét, hogy meggátolják a vírusok és baktériumok terjedését - jelentette be közös programját a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Közlekedési Kft. (SZKT) csütörtökön a dél-alföldi városban.

tovább a biotechnológiai hírre »

Hőtérképes vérvizsgálattal kimutatható a méhnyakrák egy kutatás szerint

2014.01.09.

Hőtérképes vérvizsgálattal kimutatható a méhnyakrák - derült ki egy amerikai kutatásból.

tovább a biotechnológiai hírre »

A tagállamok dönthetnek egy génmódosított kukorica engedélyezéséről

2013.11.06.

Az Európai Bíróság ítéletét követően az Európai Unió Tanácsa, vagyis a tagállamok szakminiszterei elé kerül a döntés arról, hogy jóváhagyják-e a Pioneer 1507 nevű, génmódosított kukoricafaj termesztésének engedélyezését az Európai Unióban - közölte szerdán az Európai Bizottság.

tovább a biotechnológiai hírre »

A gesztenyéseket sújtó betegség ellenszerét kutatja az Állami Gyümölcskutató Intézet

2013.09.30.

Intézményesített keretek között keresik a megoldást a gesztenyéseket egész Európában sújtó kéregrákra az Állami Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutatóintézet nagymarosi kísérleti telepén.

tovább a biotechnológiai hírre »

Embrionális őssejtté alakítottak felnőtt szövetet spanyol tudósok

2013.09.12.

Először sikerült embrionális állapotú őssejtté visszaalakítani élő, felnőtt szövetet - közölték spanyol kutatók.

tovább a biotechnológiai hírre »

Ipari biotechnológiai fejlesztésre 7 év alatt 3,8 milliárd euró jut a BRIDGE keretében

2013.07.05.

A 2014-től induló BRIDGE kezdeményezés keretében 7 év alatt 3,8 milliárd eurót fordítanak ipari biotechnológia alapú fejlesztésekre az Európai Unióban, a pályázatok magyar vállalkozások, egyetemek és kutatóintézetek számára is elérhetők lesznek - közölte a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) pénteken az MTI-vel.

tovább a biotechnológiai hírre »

Sikerült törölni egerek agyából rossz emlékeiket

2013.06.17.

Izraeli kutatók kitörölték egerek agyából traumatikus emlékeiket optogenetikai eszközökkel, amelyek fény segítségével teszik lehetővé agysejtek működtetését vagy kikapcsolását - írta az izraeli Háárec című lap hétfőn.

tovább a biotechnológiai hírre »

BioForum 2013: lengyel-magyar biotechnológiai együttműködés

2013.05.13.

Biotechnológiai együttműködési megállapodást ír alá május 22-én a BioForum 2013 szakmai találkozón a PBA Lengyel Biotechnológiai Szövetség és a HBA Magyar Biotechnológiai Szövetség - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a BioForum 2013 szervezője, a lengyel Bio-Tech Consulting vállalat.

tovább a biotechnológiai hírre »

Bacilusgazda szúnyogokkal a malária ellen

2013.05.10.

A szúnyogok közismerten veszélyes - nem ritkán halálos kimenetelű - fertőzések terjesztői: egy új kutatás fényében mindazonáltal bacilusgazdaként hatékonyan be is vethetők olyan járványok ellen, mint a malária.

tovább a biotechnológiai hírre »

Szigorúbb szabályozással küzd Kína az antibiotikumok túlzott használata ellen

2013.05.08.

Tovább szigorítja a kínai vezetés az antibiotikumok használatára vonatkozó szabályokat, a gyógyszerek túlszedése ugyanis komoly problémákat okoz a kelet-ázsiai országban.

tovább a biotechnológiai hírre »

Az influenzavírus tudja mikor kell támadnia

2013.01.21.

Az influenzavírus belső órával rendelkezik, amely megmondja pontosan, mikor kell támadnia, hogy maximális hatást érjen el - derül ki a Cell Reports című szakfolyóiratban közzétett amerikai tanulmányból.

tovább a biotechnológiai hírre »

Az Erwiphage új oldalt kapott

2013.01.02.

Az Enviroinvest Környezetvédelmi és Biotechnológia Zrt. által kifejlesztett ERWIPHAGE fantázianevű, tűzelhalás ellenes készítmény honlapja elkészült, ahol hasznos információk vannak a termékkel kapcsolatban.

tovább a biotechnológiai hírre »

Hatékony, vegyszermentes sterilizálási eljárást fejlesztettek ki szegedi kutatók

2012.12.12.

Hatékony, vegyszermentes, nanotechnológiai eljáráson alapuló sterilizálási eljárást fejlesztettek ki a Szegedi Tudományegyetem, a Nanocolltech Kft. és a GE Hungary Kft. kutatói.

tovább a biotechnológiai hírre »

Genetikai elemzés segítségével követték nyomon a veszélyes baktérium terjedését

2012.12.10.

A Clostridium difficile elnevezésű, sok esetben halált okozó baktérium két, közeli rokonságban álló törzse vált antibiotikum-rezisztenssé, és terjedt el gyorsan világszerte a kórházakban - állapították meg brit kutatók a baktériumtörzsek genetikai elemzésével, amelynek eredményéről a Nature Genetics című szakfolyóiratban megjelent tanulmányukban számoltak be.

tovább a biotechnológiai hírre »

Közös magyar-kínai technológiai transzferközpont létesül Pécsett

2012.12.05.

Közös technológiai transzferközpontot hoz létre Pécs és Sanghaj városa, az erről szóló megállapodást kedden délután írták alá a felek Sanghajban.

tovább a biotechnológiai hírre »

Az orrgaratban találtak magyarázatot az antibiotikum-rezisztencia terjedésére

2012.11.21.

Amerikai kutatók egérkísérletekben fedezték fel, hogy a baktériumok antibiotikumokkal szembeni ellenállóképessége a orrgaratban zajló DNS-csere következménye.

tovább a biotechnológiai hírre »

Módosított baktérium segíthet a gyulladásos bélbetegségek legyőzésében

2012.11.09.

Francia kutatók laktobacilusokat módosítottak úgy, hogy azok termeljenek egy gyulladásos bélbetegségektől védő fehérjét: a felfedezés a krónikus gyulladásos bélbetegségek, például a Crohn-betegség legyőzésében segíthet.

tovább a biotechnológiai hírre »

Régóta fertőzhetik az embert a halálos vérzéses lázat okozó vírusok

2012.11.09.

A nyugati orvoslás által csupán mintegy négy évtizede felfedezett, vérzéses lázat okozó vírusok nem újonnan kialakuló vírusok, mint azt eddig feltételezték, hanem régóta az ember mellett élő, csupán újonnan felfedezett vírusok - vélekednek amerikai kutatók a Science tudományos magazin legfrissebb számában közzétett tanulmányukban.

tovább a biotechnológiai hírre »

A magaskőris elhalás súlyos környezeti katasztrófát okozhat Nagy-Britanniában

2012.11.04.

Owen Paterson brit környezetvédelmi miniszter azzal a felhívással fordult a lakossághoz, hogy erdőjárást követően mossák le csizmájukat, kutyáikat, sőt a gyermekeket is, hogy elejét vegyék a magaskőrist pusztító gomba terjedésének, amely az elmúlt évek egyik legsúlyosabb környezeti katasztrófáját idézheti elő Nagy-Britanniában.

tovább a biotechnológiai hírre »

Rivális jó baktériumokkal való kezelés gyűrheti le a veszélyes bélbaktériumot

2012.10.27.

A veszélyes Clostridium difficile (C. difficile) baktériumokkal rivalizáló "jó" baktériumokból álló koktél egérkísérletekben sikeresen gyűrte le a kórokozó okozta fertőzést - számoltak be eredményükről brit kutatók.

tovább a biotechnológiai hírre »

Közép-Európa egyik legkorszerűbb virológiai laboratóriuma működik a pécsi egyetem új kutatóközpontjában

2012.10.12.

Bemutatták pénteken Közép-Európa egyik legkorszerűbb virológiai laboratóriumát, amely a közelmúltban kezdte meg működését a Pécsi Tudományegyetem (PTE) új természettudományi kutatóközpontjában.

tovább a biotechnológiai hírre »

Szupermikroszkóp működik a pécsi egyetem új kutatóközpontjában

2012.09.22.

Bemutatta új, szuperfelbontású mikroszkópját a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a közelmúltban épült természettudományi kutatóközpontjában pénteken.

tovább a biotechnológiai hírre »

Megjelent cikkünk a Journal of Virologyban

2012.09.20.

Az egyik tűzelhalás-ellenes bakteriofágunk genomi szekvenciáját publikáltuk.

tovább a biotechnológiai hírre »

Együttműködnek a baktériumok túlélésük érdekében

2012.09.07.

Tengeri baktériumtörzseket vizsgálva amerikai kutatók megállapították, hogy bizonyos egyedeik antibiotikumot termelnek, azzal védik meg társaikat más baktériumtörzsektől.

tovább a biotechnológiai hírre »

Pollenmentes muskátlit hoztak létre genetikai módosítással

2012.09.04.

Véget érhet a szénanáthában szenvedő kertészkedők szenvedése, egyelőre legalábbis a muskátli környékén, mert spanyol kutatók genetikai módosítással létrehozták a virág pollenmentes változatát.

tovább a biotechnológiai hírre »

Tudományos áttörés: Hüvelygomba-kezelés nanotechnológiával

2012.09.01.

A világon egyedülálló hüvelygomba kezelési módszeren dolgozik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE ) és az Újvidéki Egyetem; a kellemetlen betegség kapcsán vizsgálják a genetikai tényezőket és azt, hogy gyógyítható-e nanotechnológiai segítséggel, antibiotikumok nélkül – írta szerdán a szegedma.hu internetes hírportál.

tovább a biotechnológiai hírre »

Ternák Gábor: amerikai klinikai megfigyelések is alátámasztották egy pécsi kutatás megállapításait

2012.09.01.

Ternák Gábor professzor szerint a minap közzétett amerikai megfigyelések alátámasztották hét évvel ezelőtti felfedezését, amely szerint az antibiotikumok fogyasztása hatással lehet az emberi növekedésre, elhízásra.

tovább a biotechnológiai hírre »

Talajbaktériumok cserélnek egymás között antibiotikum-rezisztencia géneket

2012.09.01.

Talajbaktériumok cserélnek egymás között olyan géneket, amelyek antibiotikum-rezisztenciát okoznak - idézte amerikai kutatók megállapítását a LiveScience című ismeretterjesztő portál.

tovább a biotechnológiai hírre »

Biotechnológusoknak készült tananyag a pécsi és az eszéki egyetem

2012.08.30.

Közösen állított össze tananyagot biotechnológus hallgatóinak a Pécsi Tudományegyetem és az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem az elmúlt egy évben egy 1,8 millió eurós biotechnológiai fejlesztési program keretében.

tovább a biotechnológiai hírre »

A B3 vitamin segít elpusztítani a szuperbaktériumokat

2012.08.29.

Egy könnyen elérhető, olcsó szer, a B3 vitamin (niacin) lehet az új fegyver az antibiotikumokkal szemben rezisztens "szuperbaktériumok" ellen - vélik amerikai kutatók.

tovább a biotechnológiai hírre »

Arany nanorészecskék formáját is kódolhatja a DNS-lánc

2012.08.14.

Attól függően alakul ki kristálynövesztés közben a gyógyászatban és elektronikában egyre elterjedtebben használt arany nanorészecskék alakja, hogy az "aranymaghoz" kapcsolt DNS-láncban milyen az aminosavak sorrendje - mutatták meg kísérletükben amerikai kutatók.

tovább a biotechnológiai hírre »

Növekvő bélgyulladás-veszély a tengerek melegedésével

2012.08.03.

A Vibrio baktériumot eddig meleg, trópusi tengeri élőhelyeken azonosították, és azért int óvatosságra az északi vizekben történő megjelenése, mert ez a baktérium gyakran okoz súlyos humánfertőzéseket, mint például a kolera vagy a gasztroenteritisz.

tovább a biotechnológiai hírre »

A H1N1-vakcina kapcsolatban lehet egy ritka idegrendszeri zavar megjelenésével

2012.07.12.

A 2009-es pandémiás influenzajárvány idején alkalmazott vakcinák kis mértékben növelték egy ritka neurológiai zavar, a Guillain-Barre szindróma kockázatát - közölték kutatók a Journal of the American Medical Association (JAMA) című orvosi folyóiratban.

tovább a biotechnológiai hírre »

Befejeződött a pécsi egyetem új kutatóközpontjának építése

2012.06.27.

Befejeződött a napokban a Pécsi Tudományegyetem (PTE) új természettudományi kutatóközpontjának építése, és már folyamatban van az intézmény laboratóriumainak berendezése. A projektzáró eseményt szerdán tartották Pécsett.

tovább a biotechnológiai hírre »

Egy egészséges emberen tízezer mikroorganizmus faj él

2012.06.14.

Először azonosították amerikai kutatók, hogy normális körülmények között hány mikroorganizmus faj él egy egészséges ember testén.

tovább a biotechnológiai hírre »

A legionella baktérium komposzt által is fertőzhet

2012.06.05.

Komposzttal való munkavégzés által is fertőzhet a legionella baktérium - figyelmeztetnek brit szakemberek.

tovább a biotechnológiai hírre »

Pár óra leforgása alatt ölik meg a korallokat bizonyos mikroorganizmusok

2012.06.02.

A világszerte tapasztalható korallpusztulás nem csupán az éghajlatváltozás számlájára írható: egy német kutatás szerint a tápanyagban dús üledékekben lakó mikroorganizmusok is tetemes szerepet játszanak a folyamatban.

tovább a biotechnológiai hírre »

MBSZ: népszerűsítik a természettudományos képzést

2012.05.31.

A természettudományos oktatás - például a biotechnológiai képzés - népszerűsítését célozza az az együttműködési megállapodás, amelyet a Magyar Biotechnológiai Szövetség (MBSZ) és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) vezetője írt alá csütörtökön Budapesten, Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára jelenlétében.

tovább a biotechnológiai hírre »

Kiemelt támogatást nyújt hét feltörekvő iparágnak Kína

2012.05.31.

A lassuló gazdasági növekedés ellen küzdő kínai vezetés hét stratégiai fontosságú, feltörekvő iparág támogatásáról szóló tervet fogadott el.

tovább a biotechnológiai hírre »

Laboratóriumi állatházat adtak át a Pécsi Tudományegyetemen

2012.05.30.

Laboratóriumi állatházzal gazdagodott szerdán a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetemmel közös, 1,8 millió eurós biotechnológiai fejlesztési programja keretében.

tovább a biotechnológiai hírre »

Koreai múmia révén a hepatitisz B vírusának ősi genetikai kódját fejtették meg

2012.05.30.

Egy 16. századi koreai múmia vizsgálata révén fejtették meg a hepatitisz B vírus ősi változatának genetikai kódját izraeli és dél-koreai tudósok, akik kutatásaik eredményeit a Hepathology című folyóiratban tették közzé.

tovább a biotechnológiai hírre »

Idomított baktériumokkal a kórházi fertőzések ellen

2012.05.22.

A Semmelweis Egyetem (SE) Orvosi Mikrobiológiai Intézete kutatóinak sikerült tisztázni a meticillinrezisztens Staphylococcus aureus járványtanának alapvető törvényszerűségeit, azt, hogy "idomított" baktériumokkal miként lehet fellépni a kórházi fertőzések ellen.

tovább a biotechnológiai hírre »

A nanotechnológia új orvostudományi lehetősége

2012.05.20.

A hajszálnál sok milliomodnyinál is kisebb, nanoméretű részecskék megjelentek a különböző diagnosztikai technikákban, de most amerikai kutatók idegrendszeri vizsgálatok tökéletesítésére alkalmazták. A klatrin fehérjék változás nélkül jutnak be az agyszövetbe és a jövőben az ideggyógyászati betegségek kezelésére használt gyógyszermolekulák szállítására is alkalmasak lehetnek.

tovább a biotechnológiai hírre »

SAJTÓKÖZLEMÉNY: Uniós támogatásból egyedülálló biotechnológiai kutatóközpontot avattak Pécsett

2012.05.18.

Az Enviroinvest Zrt. 260 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A 434 millió forint összköltségű projekt keretein belül a világon elsőként épült fel a nanotechnológiát és a fágterápiát ötvöző ún. nanofágterápiás központ. Az épület átadására ünnepélyes keretek között 2012. május 15-én került sor. A beruházás eredményeképpen 10 új munkahely is létesül.

tovább a biotechnológiai hírre »

Vírusokkal a baktériumok ellen

2012.05.16.

Alig több mint egy évvel az alapkőletétel után megépült és már dolgozik az Enviroinvest Zrt. biotechnológiai kutatóközpontja. A komplex laboratórium és tevékenységi kör a világon egyedülálló.

tovább a biotechnológiai hírre »

Sejten belül készít ásványt a most felfedezett baktérium

2012.05.14.

Új fotoszintetizáló baktériumot fedeztek fel francia és amerikai kutatók, amely szervezetén belül hoz létre karbonát ásványokat.

tovább a biotechnológiai hírre »

Elkészült a nanofágterápiás labor, átadása hamarosan

2012.05.11.

A világon elsőként létesült nanofágterápiás kutatóközpont kivitelezési munkái befejeződtek. Az intézmény ünnepélyes átadása 2012. május 15. 10:30-kor kezdődik Pécsett (Kertváros utca 2.)

tovább a biotechnológiai hírre »

Gombafajok DNS-alapú azonosításán dolgoztak szegedi kutatók

2012.05.10.

Gombafajok DNS-alapú azonosításán dolgoztak a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói egy nemzetközi összefogással megvalósuló kutatási program részeként.

tovább a biotechnológiai hírre »

Mágneses baktériumokkal épülhet a jövő bioszámítógépe

2012.05.09.

Vasat fogyasztó, ezáltal biológiai mágnessé váló baktériumok alkalmazásával épülhet fel a jövő bioszámítógépe - számolt be róla a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).

tovább a biotechnológiai hírre »

Hatékonyabb baktériumok ellen a fokhagymaszármazék, mint egyes antibiotikumok

2012.05.03.

A fokhagyma egyik összetevője, a diallil-szulfid százszor hatékonyabb az emésztőrendszert megbetegítő baktériumokkal szemben, mint két hagyományos antibiotikum - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő portál (www.scientificamerican.com).

tovább a biotechnológiai hírre »

A Maros vízminőségét javító mikrobákat keresnek szegedi kutatók

2012.05.02.

A vizekben található szennyező anyagok lebontására képes mikrobákat keresnek a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) biológusai egy, a Maros folyó vízminőségének vizsgálatára indult magyar-román kutatási program keretében – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

tovább a biotechnológiai hírre »

Világelső fejlesztés a tűzelhalás elleni küzdelemhez

2012.05.01.

Az AgrárUnióban is lehet olvasni az Erwiphage-ról. A szakmai lap e száma tartalmazza Dr. Kiss László, a Hajdú-Bihar Megyei Növényorvosi Kamara elnökének kiváló cikkét az almafélék tűzelhalásos betegségének kezelési lehetőségeiről.

tovább a biotechnológiai hírre »

Megjelent az AgrárUnió

2012.04.26.

Megjelent az AgrárUnió, címlapján az Erwiphage-al.

tovább a biotechnológiai hírre »

Vércsoporttól is függhet a rotavírus-fertőzés kockázata

2012.04.17.

A vércsoportunk is befolyásolhatja, hogy mennyire vagyunk kitéve a rotavírussal való fertőződés kockázatának - sugallja amerikai kutatók tanulmánya, amely a Nature tudományos magazinban jelent meg.

tovább a biotechnológiai hírre »

Gombafélék pusztítása

2012.04.12.

Az ellenálló, sokszor burjánzó gombafélék növekvő veszélyt jelentenek az élelmiszerbiztonságra, de az erdőkre és számos állatfajra is. Kutatók szerint a gombás megbetegedések minden évben átlagosan 125 millió tonnányi alapvető termény – rizs, búza, kukorica, burgonya és szója – megsemmisülését okozzák.

tovább a biotechnológiai hírre »

Daganatos áttétképződés mechanizmusát vizsgálják az ELTE biokémikusai

2012.04.04.

Daganatos áttétképződés mechanizmusát vizsgálják az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) biokémikusai, akik kutatásaikról az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia folyóirata, a PNAS (Proceedings of National Academy of Sciences) online kiadásában jelentették meg tanulmányukat.

tovább a biotechnológiai hírre »

ERWIPHAGE növényvédőszer forgalmazásának megkezdése

2012.04.02.

Az ENVIROINVEST Zrt. 2012. április 2-ai hatállyal megkezdte az ERWIPHAGE növényvédőszer forgalmazását.

tovább a biotechnológiai hírre »

120 napos engedélyt kapott az ERWIPHAGE

2012.03.28.

Az almafélék tűzelhalása ellen fejlesztett fágterápiás készítmény 120 napos alkalmazási engedélyt kapott, így idén már elérhetővé válik a gazdák számára. Az engedély száma: 04.2/1369-2/2012. Az ERWIPHAGE-ot az Enviroinvest Zrt forgalmazza. Az engedélyt és a megrendelőlapot az alábbiakban mutatjuk be.

tovább a biotechnológiai hírre »

Barnabás Beáta kutatóbiológus Széchenyi-díja

2012.03.14.

"Az a tudományos közösség értékelte eddigi teljesítményemet, amely ismer és elismer. Nagy megtiszteltetés ez számomra, mert sok tehetséges kutató van, aki jelölést sem kap, azt pedig különösen nagyra értékelem, hogy nőként kaphatom meg a rangos elismerést" - mondta az MTI-nek Barnabás Beáta kutatóbiológus, aki Széchenyi-díjat vehetett át szerdán a Parlamentben.

tovább a biotechnológiai hírre »

Kondorosi Éva biológus Széchenyi-díja

2012.03.14.

"Ezzel a díjjal egyértelműen befogadott a tudós társadalom és nagyon hálás vagyok ezért" - mondta Kondorosi Éva biológus az MTI-nek abból az alkalomból, hogy szerdán Széchenyi-díjat vehetett át a Parlamentben.

tovább a biotechnológiai hírre »

Globális pusztító hadjáratot végez a banánfákat támadó gombafertőzés

2012.03.08.

Délkelet-Ázsiából származik kutatók szerint az a gombafertőzés, amely globális pusztító hadjáratot végez az édesebb-, illetve a főzőbanánok körében.

tovább a biotechnológiai hírre »

Visy Csaba, az SZTE professzora veheti át idén a Polányi Mihály-díjat

2012.03.08.

Az elektromosságot vezető szerves polimerek tanulmányozásáért a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) természettudományi karának professzora, Visy Csaba veheti át idén a Polányi Mihály-díjat – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-t.

tovább a biotechnológiai hírre »

Sikeres pályázat

2012.02.17.

Eszközbeszerzési támogatást nyert az Enviroinvest Zrt.

tovább a biotechnológiai hírre »

Végéhez közelednek a nanofágterápiás központ építési munkálatai

2012.01.26.

A nanofágterápiás kutatóintézet építése várhatóan határidő előtt, még 2012 február végén befejeződhet.

tovább a biotechnológiai hírre »

Megérkezett a szekvenátor

2012.01.26.

Az új szekvenátorral meg tudjuk határozni valamely nukleinsav minta bázissorrendjét.

tovább a biotechnológiai hírre »

Az Enviroinvest Zrt. innovációs díjat kapott.

2011.11.23.

Az Enviroinvest Zrt kapta a 2011. évi Dél-Dunántúli Regionális Innovációs különdíjat Agrár- és Élelmiszeripari Vállalkozás kategóriában. Köszönhetően a tűzelhalás-ellenes fágterápiás készítményünknek, cégünket érte az a megtiszteltetés, hogy Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség által kiírt pályázaton a zsüri a fenti díjat ítélte részünkre.

tovább a biotechnológiai hírre »

Sajtóközlemény kiadása

2011.09.30.

A készülő nanofágterápiás központ alapkőletétele megtörtént 2011.07.25-én. Az Enviroinvest Zrt ebből az alkalomból sajtóközleményt adott ki.

tovább a biotechnológiai hírre »

Sajtótájékoztató és alapkőletétel

2011.08.08.

Az Enviroinvest Zrt. a “Nanofágterápiás Központ Létrehozása” című projekt indulása alkalmából alapkőletétellel egybekötött sajtótájékoztatót tartott.

tovább a biotechnológiai hírre »

Új fágterápiás kutatóintézet létesül Pécsett

2011.06.07.

Az Enviroinvest Zrt. fágterápiás kutatóközpontot és szolgáltatólaboratóriumot létesít Pécsett. A Világgazdaság oldalán megjelent cikk.

tovább a biotechnológiai hírre »

Tűzelhalásos esetek Debrecen-Pallagon: A fágterápiás szer bizonyított!

2010.06.30.

Az Enviroinvest Zrt. vizsgálatokat végzett a tűzelhalás elleni fágterápiás szer hatásosságának ellenőrzésére.

tovább a biotechnológiai hírre »