Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

FÁGTERÁPIÁS KÖZPONT LÉTREHOZÁSA

Információink szerint egyetlen hasonló központ működik a világon, Tbilisiben. A honlap címe: www.phagetherapycenter.com (mint látható, humángyógyászati központ saját termékekékkel, de a gyógyítást is elvégzik). Az általunk tervezett központ azonban más jellegű lenne.

A fágterápiás központunk célja olyan fág-termékek előállítása, melyeket nem kizárólagosan a humángyógyászat területén lehet alkalmazni, sőt, humángyógyászati termékek alkalmazására későbbi időpontban kerülne sor, miután nem-humán vonalon jelentősebb tapasztalatokra teszünk szert. Ugyanakkor a humán-vonal fejlesztését elengedhetetlennek tartjuk.

A „fágterápiás” elnevezést elég tág értelemben használjuk, hiszen a növényi-, állati- és humán kórokozókon kívül e központ foglalkozna nem kimondottan terápiás jellegű alkalmazásokkal is, hanem a fágok egyéb biotechnológiai jellegű alkalmazásával.

Az elsőként támogatást nyert projektünk során MRSA (methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus), VRSA (vancomycin-rezisztems Staphylococcus aureus) és Helicobacter pylori ellen fejlesztünk fágterápiás termékeket. Az első két kórokozó antibiotikumokkal rendkívül nehezen pusztítható el, nemegyszer halálos kimenetelű megbetegedést okoz. A Helicobacter pylori bizonyos gyomorfekélyek és daganatos megbetegedések kórokozója.

A jövőre szerződünk!

Projektünk eredményeképpen ma még nem, vagy nehezen gyógyítható megbetegedések gyógyítása lesz megoldható (lsd. az alábbi ábra).

Fágterápiás központ létrehozása

 

Vissza a Tevékenységekhez