Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Új generációs szekvenálás

 

A DNS szekvenálás, azaz egy adott DNS molekula bázissorendjének a meghatározása alapvető fontosságú módszerré vált az orvosi és a biológiai kutatások terén.  Az újgenerációs szekvenálási módszerek bevezetésével megnőtt a DNS alapú vizsgálatok hatékonysága és csökkent a fajlagos költsége. Ezen technika segítségével, különböző módszerekkel gyorsan, nagy mennyiségű szekvencia adathoz juthatunk bármilyen eredetű nukleinsav mintából.   

 

Laboratóriumunk a Illumina MiSeq platformja segítségével bármilyen RNS vagy DNS minta szekvenálását el tudja végezni, továbbá azonosítani tudja bármilyen környezeti minta mikrobiális fajösszetételét (metagenomika).

 

Az Illumina MiSeq az egyik leggyakrabban használt platform a kutató, illetve a klinikai laboratóriumokban.  A világon eddig látrehozott összes DNS szekvencia adat több, mint 90%-a valamelyik Illumina készüléken született. Ennek az oka, hogy az Illumina készülékek nagy pontosságúak, nagy mennyiségű szekvencia adatot szolgáltatnak, megfelelően nagy read hosszal és kívánság szerinti lefedettséggel. Az Illumina a közelmúltban végrehajtott fejlesztéseinek köszönhetően többféle, különböző readhosszt és adatmennyiséget nyújtó kit közül választhatunk, ezáltal az adott szekvenálást szakmai követelményeink és költségvetési lehetőségeink alapján alakíthatjuk. A platform széleskörű analízisre alkalmazható, mint például de novo szekvenálás, amplikon szekvenálás, újraszekvenálás, 16S rDNS analízis, transzkriptom elemzés vagy epigenetikai vizsgálatok.

 

Amennyiben igénybe szeretné venni a paltform által nyújtott szolgáltatásokat, vagy érdekelnék egyéb kutatási, illetve kooperációs együttműködések, kérjük keressen bennünket az alábbi elérhetőségen:

 

Dr. Kovács Tamás, vezérigazgató-helyettes, telefon: 30/870-45-27, email: kovacst@enviroinvest.hu.